hoe-je-inbrekers-buiten-de-deur-kunt-houden

Alarmsysteem - ja of nee

Alarmsystemen

Het biologisch alarmsysteem bij onze buurman Boer Knilles bestaande uit enkele ganzen werkt uitstekend. Ze gaan al tekeer nog voordat je het erf op stapt.

ganzen als alarmsysteem

Alarmsysteem, wel of niet

Niet verkeerd
Op zich is een alarmsysteem natuurlijk niet verkeerd. Een goed systeem werkt feilloos op het moment dat dit nodig is. En volgens iedere fabrikant doet het door hun geleverde systeem dit natuurlijk het best.

Soms wordt geadviseerd, als er een keuze moet worden gemaakt tussen hang- en sluitwerk aan passen of een alarmsysteem, dan maar te kiezen voor een alarmsysteem. Wij denken daar anders over.

alarmsysteem

Goede aanvulling
Als een alarmsysteem reageert, is een inbreker vaak al binnen. En dat willen we immers voorkomen want dan heeft hij al schade aangericht. We pakken dus eerst de buitenschil van de woning aan met goed hang- en sluitwerk om te voorkomen dat een inbreker binnen komt. Zou hij daar toch in slagen, dan is er het alarmsysteem dat alsnog ingrijpt.

Op deze manier toegepast is een alarmsysteem een goede aanvulling in de beveiliging. Daarnaast geeft het voor de gebruiker ook een veiliger gevoel als hij weet dat de buitenkant van zijn woning voorzien is van degelijk sloten.

Uitvoeringen
Als je een buitenlamp met bewegingsmelder aan je huis hebt geschroefd, heb je al een simpel alarmsysteem. Moderne alarminstallaties gaan een stuk verder met bewegingsmelders in / en of buiten het huis, sensoren op deuren en ramen met daaraan wellicht gekoppeld een camerasysteem.
Al naar gelang wat je verlangens zijn kun je kiezen voor een zwaailicht en hoorn op je buitengevel of - zoals nu gebruikelijk - een stil alarm naar een meldkamer. En je kunt kiezen uit een bekabelde of een draadloze uitvoering.

Met een schakelpaneeltje met sleutel of cijfercode bij je voordeur schakel je het alarm in of uit. Maar de techniek staat niet stil en een modern alarmsysteem bedien je net zo gemakkelijk op afstand met je i-pad.
En als je dan toch geld aan het uitgeven bent zou je een aantal van je deurcilinders kunnen vervangen door elektronische cilinders. Je kan dan op afstand met diezelfde i-pad controleren of je deuren wel op slot zitten en ze zelfs op afstand bedienen.

Zo kan jij terwijl je aan de Costa Brava vertoeft je alarmsysteem uitzetten en de deur ontgrendelen wanneer de buurvrouw voor de deur staat om de plantjes water te geven. Via dezelfde weg krijg jij een melding als er in je huis een inbraakpoging wordt gedaan.

Als je denkt aan een alarminstallatie laat je dan goed informeren over de mogelijkheden, de prijsverschillen en - niet onbelangrijk - de kosten van de eventueel aangesloten meldkamer.

WoonVeilig

Wil je voordelig, dan kan een alarmsysteem van WoonVeilig een goede optie zijn. Deze alarminstallatie - als beste getest in VARA's kassa - werkt volledig via internet en kost je na aanschaf, een klein bedrag per maand voor de virtuele meldkamer. Meer hierover lees je op de website van WoonVeilig

Wil je meer weten over de mogelijkheden met elektronische cilinders, dan kun je je licht opsteken bij diverse fabrikanten van hang- en sluitwerk als Nemef, CES, Dom en anderen.

Een overzicht van fabrikanten en leverancier vindt je op deze website op de pagina
Links en Partners

digitaal deurslot

Wat hebben we hieruit geleerd?

  • Bepaal eerst de noodzak van een alarminstallatie
  • Eerst je hang- en sluitwerk op orde, dan alarmsysteem
  • Laat je informeren door een aantal specialisten
  • Beheer je eventuele sleutels goed
  • Overdenk de enorme mogelijkheden van elektronische bewaking via internet

Ga door naar: Inbraakpreventie Tips!


Veilig wonen belangrijker dan certificaat PKVW

Op deze Veilig Wonen website is veilig wonen belangrijker dan het behalen van het PKVW certificaat, het Politiekeurmerk Veilig Wonen®

Met een PKVW certificaat krijg je bij sommige verzekeraars korting op de premie. Maar reken je niet rijk. De investering die je daarvoor moet doen is vaak vele malen hoger dan het prijsvoordeel en het PKVW is niet voor iedereen haalbaar.

Wij gaan voor Veilig Wonen maar niet perse voor het PKVW-certificaat We gaan voor inbraakwerendheid op een manier die gunstiger is voor je portemonnee.

Op deze website gaan we uit van een normale woning met houten kozijnen, gebouwd in een tijd dat veilig wonen niet aan de orde was.

We gebruiken zoveel mogelijk begrijpelijke taal waarbij voorop staat dat je veel aanpassingen zelf kunt gaan uitvoeren.

slotenshop

auke rauwerda
Wil je een kennis op de hoogte stellen van deze website? Mail dan deze link!
Vul hieronder het emailadres van de ontvanger in:


Disclaimer | Contact

analyzer.metatags | w3schools | GFDL
freepik.com | freedigitalphotos.net | maxpixel.net
pixabay.com | freegreatpicture.com

Copyright © 2018 -
stop-inbrekers.nl - all rights reserved